T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / BEYPAZARI - Akşemseddin Ortaokulu

ERASMUS ÇALIŞMALARI

Okulumuz Erasmus 2023 Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Konsorsiyum üyeliğine seçilmiştir. Desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem USLU'ya, Okul Müdürümüz Sayın Halil İbrahim BOLAT'a ve Proje Yürütücümüz değerli öğretmenimiz Pelin ÖKTEM'e emekleri çok teşekkür ederiz.

http://meb.aiProje adı: Sürdürülebilir Çevresel Okuryazarlık Rehberliği

Hedef: Sağlıklı çevre, çevreye duyarlı yeşil okul ve sürdürülebilir ekonomi bilincinin geliştirilmesi

Projenin Amacı ve İçeriği: Bu projenin amacı sürdürülebilir çevre eğitiminin merkezinde olan öğretmenlerin, Avrupa’da uygulanmakta olan çevre okuryazarlığını destekleyen eğitim şeklini disiplinler arası ve mekana dayalı eğitim uygulamalarını yerinde görerek, sürdürülebilir çevre okuryazarlığı hakkında öğrencilere rehberlik etmesi, bu sayede öğrenciler de sağlıklı çevre, çevreye duyarlı yeşil okul ve sürdürülebilir çevre okulu yazarlığı bilincinin geliştirilmesidir. Okulumuzda eksik olduğunu düşündüğümüz sürdürülebilir çevre okuryazarlığı uygulamalarını okulumuza uyarlayarak iklim değişikliği konusunda kurum olarak sorumluluğumuzu almak da bir diğer amacımızdır.Projenin içeriğinde küresel bir sorun olan iklim değişikliği için kendi okulumuz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız için neler yapabileceğimizle ilgili veriler elde etmek ve bu verileri öğrenci ve öğretmenleri rehberlik etmek suretiyle aktararak, çevre okuryazarlığının yaygınlaşması, devamlılığını sağlaması için ders müfredatlarınA entegre edilmesi isteği ve gönüllülüğü bulunmaktadır. Projemizin hedef kitlesi öncelikle yurtdışında gözlem yapacak öğretmenlerimizdir. Yerinde gözlem yapıp mesleki yeterliliğini ilgili alanda geliştiren öğretmenlerimiz, öncelikle kendi okullarındaki, sonra da ilçedeki diğer öğretmenlere tecrübelerini ve edindikleri bilgileri paylaşarak sürdürülebilir çevre okuryazarlığı konusunda diğer öğretmenlerin farkındalıklarını arttıracaklardır. Bununla birlikte okulumuzdaki 540 öğrencinin çevre uygulamaları dersindeki uygulamaları ve sürdürülebilir çevresel okur-yazarlığın disiplinler arası eğitime entegre edilerek uygulanması olacaktır. Bu bağlamda projemizin esas hedef kitlesi Akşemsettin Ortaokulu ve Beypazarı ilçesindeki 8 ayrı ortaokulu öğretmen ve öğrencilerİdir.

Amacımıza ulaş bulaşmadığımızı nasıl değerlendireceğiz? 

Proje öncesinde okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin çevre okuryazarlık düzeyleri belirler belirlenecektir.bunun için seviyelere uygun; çevresel bilgi testi, çevresel tutum ölçeği ve çevresel davranış ölçeği hazırlanıp uygulanacaktır. Yurtdışı hareketliliğinden sonra okulumuzda verilen çevre eğitimi dersi ve disiplinler arası eğitim programlarına gözlemlediğimiz uygulamalar entegre edilecek şekilde bir faaliyet planı hazırlanacaktır. Faaliyet planı uygulama süreci içerisinde ve sonrasında aynı ölçekler öğrenciler ve öğretmenler için yapılacaktır./AuxIlw

Projede Okul Müdürü Halil İbrahim Bolat, Ezgi Ozan, Meltem Tozar ve Pelin Öktem yer almaktadır. Proje adına açılan sosyal medya hesabından yapılan tüm çalışmaları  takip edebilirsiniz.
Çalışmalar hızla devam ediyor...

https://instagram.com/aksemseddinerasmusplusproject?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==


uxIlw

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2023 - Güncelleme: 06.12.2023 10:01 - Görüntülenme: 90
  Beğen | 0  kişi beğendi